Cumhurbaşkanlığı kararıyla Fahrettin Altun’a TİHEK görevi verildi.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Fahrettin Altun’a TİHEK görevi verildi.

Fahrettin Altun özgeçmişi ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Yeni atama kararına göre İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un görevi değişti. Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Fahrettin Altun hangi göreve getirildi?
Fahrettin Altun kimdir, kaç yaşında, görevden alındı mı? Yeni atama kararları yayınlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yerine İletişim Başkanlığı'na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı. İşte Fahrettin Altun'un yeni görevi.
FAHRETTİN ALTUN HANGİ GÖREVE GETİRİLDİ?
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığına Fahrettin Altun getirildi.
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, TİHEK Başkanlığına, ikinci başkanlığına ve üyeliklerine atama yapıldı.
Buna göre, Fahrettin Altun TİHEK Başkanlığına, Muhammet Ecevit Carti ikinci başkanlığa, Dilek Ertürk, Fatma Çınar, Erol Gökdöl, Melahat Demir Aydın, Selma Öztürk Pınar, Tayyip Uçar, Evren Başar, Ömer Çelen ve Selami Açan TİHEK üyeliğine getirildi.
1976 Almanya doğumlu olan Fahrettin Altun Fatmanur Altun ile evlidir. İletişim bilimleri profesörü olan Fahrettin Altun, doktora eğitimini İstanbul Üniversitesinde tamamladı. Bir dönem ABD’de akademik çalışmalarda bulunan Altun; İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesinde öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı ve dekanlık vazifelerini yürüttü. Bunun yanı sıra SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü görevini üstlendi.
Sabah, Akşam, Daily Sabah, Kriter, Anlayış, Yöneliş ve Küre gibi birçok basılı mecra ve yayınevinde köşe yazarlığı ve yayın yönetmenliği yaptı. Başta TRT 1, TRT 2 ve TRT Haber olmak üzere ulusal televizyon kanalları için haber ve tartışma programları hazırladı ve de çok sayıda programa konuk oldu.
Türk modernleşmesi, siyasal iletişim ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmaları bulunan Altun, Modernleşme Kuramı (2002) ve Türkiye as a Stabilizing Power in an Age of Turmoil (2021) başlıklı kitapları kaleme aldı. Bunların yanında Press Freedom in Turkey (2016), The Triumph of Turkish Democracy (2016), 15 Temmuz’da Medya (2017), Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi (2018), Toplumlar Arası İletişimde Yeni Dönem: Enformasyon Savaşından Dezenformasyon Savaşına (2023) gibi kitaplara bölüm yazarı ve editör olarak katkı sağladı.
Fahrettin Altun, 25 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atandı. 10 Temmuz 2025 tarihinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığına Fahrettin Altun getirildi.
FAHRETTİN ALTUN CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DÖNEMİ
Atanma ve Görev Süresi
Fahrettin Altun, 25 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atandı ve yaklaşık 7 yıl boyunca görevini sürdürdü.
Kamu Diplomasisi ve Stratejik İletişim
Altun'un liderliğinde Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarını artırmak için kamu diplomasisi faaliyetleri yoğunlaştırıldı. Kriz yönetimi, dezenformasyonla mücadele ve stratejik iletişim alanlarında çeşitli çalışmalar yapıldı.
Küresel İletişim Faaliyetleri
Stratcom Public Forum panelleri, eğitim programları, yerli ve yabancı basın mensuplarına yönelik organizasyonlarla küresel iletişim ağları güçlendirildi.
Türkiye İletişim Modeli
Türkiye'nin potansiyelini tanıtan, hakikate dayalı ve yenilikçi bir iletişim stratejisi olarak Türkiye İletişim Modeli geliştirildi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi
2022’de kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, dezenformasyonun etkilerini azaltmayı amaçlayan çalışmalara imza atarak, doğru bilgilendirme konusunda önemli bir rol üstlendi.
CİMER ve Dijital İletişim
CİMER mobil uygulaması, vatandaşların devletle hızlı iletişim kurabilmesini sağlamak amacıyla geliştirildi ve yapay zeka desteğiyle hizmete sunuldu.
FETÖ ile Mücadele
FETÖ'nün küresel ölçekte tehlikesine dikkat çekmek için dijital içerikler ve yayınlar hazırlandı, her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi.
Hello Türkiye Kampanyası
2022’de başlatılan "Hello Türkiye" kampanyası, Türkiye markasını güçlendirmeyi amaçladı ve uluslararası alanda Türkiye’nin özgün kimliğini tanıtmayı hedefledi.
Cumhuriyet'in 100. Yılı Etkinlikleri
Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları, "Türkiye Yüzyılı" vurgusuyla çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
Tepkiniz ne oldu?






