GourmetFest 2025, Kemer’de Ziyaretçileriyle Buluştu

GourmetFest 2025, Kemer’de Ziyaretçileriyle Buluştu

Haziran 1, 2025 - 13:51
 0
GourmetFest 2025, Kemer’de Ziyaretçileriyle Buluştu

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen GourmetFest Kemer 2025, turizm ve gastronomiyi bir araya getirdi.

Kemer'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sponsor firmaların destekleriyle iş insanı Murat Canik tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen GourmetFest Kemer 2025'e, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Emir Gündal, Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, turizmciler ve sektör temsilcileri katıldı.

GourmetFest Kemer 2025 saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını iş insanı Murat Canik yaptı. Canik, “İlk yılımızda şöyle bir sloganla yola çıkmıştık. GourmetFest her ne kadar başlığımız dahi olsa maksadımız bölge tanıtımı, alternatif pazarları kazanmak ve bölgemize nitelikli turizm ile yeniden ivme kazandırmak. Bırakın 10 binlerce misafiri, 1 misafir bile kazandırırsak kendimiz başarılı sayacağız diye yola çıkmıştık. Haliyle GourmetFest markası altında belki salt şirketlerimizin kimlikleriyle ulaşamayacağımız noktalara ulaştık. Örneğin büyükelçilikler, konsolosluklar, yabancı ticaret odaları, uluslararası global şirketler, gurmeler, bakanlıklar, yabancı basın, tanınmış yazarlar ve sanatçılar bunlara ulaşmak, iletişim kurmak başlı başına bir lobi çalışması. Peki, bu lobi çalışmalarından ne gibi sonuçlar elde ettik? Türkiye'ye daha önce hiç gelmemiş elit bir kesim kazandırdık bölgemize. Ticari ortaklıklar kuruldu. Ülkemizden birçok mal ve hizmetin alınması için yardımcı olduk. Öne çıkardığımız yetenekli gençlerimiz yurt dışındaki yarışmalarda ödüller alarak göğsümüzü kabarttı. Çoğunluğu hanım kardeşlerimizin olması ayrı bir gurur bizler için. Lokal işletmelerimize gerek ekonomik katkı, gerek tanıtımlarını sağlayarak destek olduk. İlk yılında finansmanın tamamı ailemiz tarafından karşılanan organizasyonumuz, kıymetli partnerlerimizin destekleriyle neredeyse 'nonprofitable'den 'profitable' hale geldi" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu konuşmasında; “GourmetFest'in bizim açımızdan çok kıymetli bir tarafı var. Aslında bizim çalışmalarımızda önümüze koyduğumuz bir şey tabii bu da konuşulacaktır panelde. Turizmde sürdürülebilirlikle ilgili yeni turizm ürünleri hem turizm çeşitliliği, hem de ürün çeşitliğinin artırılması konusunda gastronomi en önemli adımlardan bir tanesi. Kültürel mirasın yanında, spor turizminin yanında bu da bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Biliyorsunuz aslında Michelin rehberine İstanbul, İzmir, Bodrum girmeyi başardı. Bunları başardık. Antalya'da bizim konsantrasyonlarımızdan bir tanesi ama henüz burada başaramadık maalesef ama önemli amaçlarımızdan bir tanesi. O yüzden Murat beyin 4 yıldır birlikte yürüttüğümüz bu çalışma bu tür organizasyonların sadece GourmetFest gibi birçok etkinliğimiz, ATSO'nun çalışmaları var bu konuda, Antalya Gastronomi Platformu'nun da çalışmaları var. Hepsi bizler için çok kıymetli. Özellikle de bizim hem pazar çeşitliliğini hem de ürün çeşitliliğini arttırma açısından önemli" dedi.

TURİZMCİLER VE GASTRONOMİ TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Organizasyon kapsamında düzenlenen ve Türkiye'nin gastronomi potansiyeli ile gelecek stratejilerinin ele alındığı panelin moderatörlüğünü ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman yaptı. Turizmciler Korhan Alşan, Selçuk Merak ve gastronomi sektöründen Güray Parlak ve Tahsin Fettahoğlu ise konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Hacısüleyman, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünün sadece turistik bir değer olmadığını, aynı zamanda kültürel diplomasi ve yerel kalkınma açısından önemli bir araç olduğunu vurguladı. Gastronomi sektörünün yenilikçi uygulamalarla desteklenmesi ve uluslararası düzeyde daha rekabetçi hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

ATSO tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tescil edilen Antalya kabak tatlısı ve Antalya piyazı, festivalde özel olarak tanıtıldı. Beş yıldızlı bir otelin alakart restoranına verilen coğrafi işaret belgeleri, Başkan Hacısüleyman tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Tepkiniz ne oldu?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow