4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

IV. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Mayıs 7, 2025 - 12:53
 0
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Antalya’nın lezzetlerini dünyaya
tanıtmak amacıyla 4 yıl önce başlattığı FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali,
9-11 Mayıs tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda kapılarını açıyor. Her geçen gün büyüyen
ve içeriği zenginleşen festival bu yıl da ‘Akdeniz Mutfağı’ temasıyla dünyaca ünlü Michelin
Yıldızlı şefleri, gastronomi profesyonellerini, Türkiye’nin önemli yatırımcıları ve
gurmelerinin yanı sıra lezzet tutkunlarını ağırlayacak.
Yerli üreticiyi ve tarımı desteklemek, doğal ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek,
Antalya’da yetişen tarımsal ürünlerinin gastronomideki yerini tanıtmak amacıyla
“Akdeniz Mutfağı” temasıyla Karaalioğlu Parkı'nda bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan
FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Bu yıl 9-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde üç gün boyunca atölyeler, tadım
etkinlikleri, yarışmalar, panel, söyleşi ve konserlerle dolu dolu bir lezzet buluşması
gerçekleşecek. Festivalde bu yıl genç şef adayları, gastronomi bölümü öğrencileri ve
akademisyenlerle bilgi ve yaratıcılığın buluşmasına tanıklık ederken, Antalya lokal ürünleri,
sokak lezzetleri, sergiler, gastronomi yarışmaları, yöresel ürünler stantları ve konserler olacak.
Festival kapsamında Ceylan Ertem ve Simge de Antalyalı hayranlarıyla buluşacak. Otel
şeflerinin yarışacağı, yerel şef yarışması ve üniversiteli şefler gastronomiye dair hünerlerini
sergileyecek.
PANEL, SÖYLEŞİ VE ATÖLYELER OLACAK
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin açılışı, 9 Mayıs Cuma günü saat
17.00’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya protokolü ve sektör
temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek. Açılışın hemen ardından ise sektör
profesyonellerinin katılımıyla, “Akdeniz Şehirlerinde Gastronomi Turizminin Gelişimi &
Deneyim Odaklı Rotalar” konulu panel gerçekleşecek. Etkinlik sahnesinde dünyaca ünlü
şefler “Akdeniz”in Kalbinden Dünya Sofralarına Uzanan Ürünler” konulu söyleşi ve
workshoplar düzenleyecek. Festivalin ilk günü saat 21.00’de Ceylan Ertem Konseri ile son
bulacak.
DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER FESTİVALDE
Festivalin ikinci günü de dolu dolu bir içerikle ziyaretçilerini karşılayacak. 10 Mayıs
Cumartesi günü saat 13.00’ten itibaren gastronominin her yönüyle ele alınacağı paneller
düzenlenecek. Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını, sektörün
farklı alanlarındaki profesyonelleri ağırlayacak festivalin ikinci günü birbirinden renkli ve
konukların konuşmacı olarak yer alacağı workshoplar düzenlenecek. Şef Ömür Akkor, Şef
Arda Türkmen, MasterChef Mehmet Yalçınkaya, MasterChef Somer Sivrioğlu etkinlik
sahnesinde düzenlenecek workshoplarda lezzete ve mutfağa dair önemli bilgiler verecek.
ANTALYA’NIN YÖRESEL ÜRÜNLERİ ÖN PLANDA
Lezzetin ve kültürün izinde bu yıl dördüncü kez düzenlenecek 4. FoodFest Antalya
Uluslararası Gastronomi Festivali’nde Antalya’nın narenciye, susam gibi özel ürünleri ön
planda olacak. Festivalin üçüncü ve son günü olan 11 Mayıs Pazar günü ise workshop
ağırlıklı bir program ziyaretçilere sunulacak. Şef Rafet İnce ile Topraktan Masaya, Atıksız
Mutfak Şefi Özge Şahin’in konuşmacı olduğu Baharın Tenceresi: Bakla & Kuskusla Yeşeren
Lezzetler, Elif Korkmazel'den Antalya'nın Geleneksel Mutfağında Yapılan Kömbe Tarifi,
Türev Uludağ’ın Akdeniz'in Dengesinde: Susamlı Aslan & Turunç, beslenme Uzmanı Dilara
Koçak’ın konuşmacı olduğu İyi Yaşamın Lezzetli Hali: Antalya'nın Doğal Ürünleri ile
Sağlıklı Mutfak, Şef Asuman Kerkez ile Turuçlu Vişne Sosu Eşliğinde Pazılı Balık Dolmasıbaşlıklı workshopların yanı sıra Bir Çiftçi Annenin Başarı Hikayesi’nin anlatılacağı ve
Ümmiye Koçak’ın konuşmacı olduğu birbirinden renkli workshoplar festivale renk katacak.

Tepkiniz ne oldu?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow